18 Ocak 2014 Cumartesi

Turunçgiller Ailesinin Küçük Mücevheri

Kumkuat... Çinde ilk olarak keşfedilen bu meyve ağacı gerçekten bir mücevher kadar değerli.Altın portakal olarak da adlandırılan kumkuatın  kabuğunu soymanıza gerek yoktur.Küçük turuncu elips formunda meyvelerdir.Aromalı bir tadı olduğundan keklerde ve pastalarda kullanıldığında tadına doyamayacağınız her zaman almak isteyeceğiniz bir lezzet durağına dönüşür.Çinde yemekten sonra tatlı olarak ikram edilen meyve, reçel yapımında da kullanılmaktadır.

Evinizin balkonunda  süs bitkisi olarak yetiştirebilirsiniz.Çevre düzenlemelerinde ev bahçelerinde kullanabilirsiniz.Tüm mevye fidanları gibi kumkuat da düzenli sulama gerektirir.Çok fazla boylanmaz.
Agaçcık formundadır.Özellikle bayanlarda düzenli olarak alındığında hem vücudun C vitaminin bir ksımını karşılar hemde  kas erimesini önleyici etkisi vardır.

Kumkuat diğer meyve ağaçlarına  göre pahalı ama hem daha faydalı hem de daha dekoratiftir.Antalya Altın portakal ödülü alamadım  diye üzülmeyin bir tane kumkuat alın altın portakal evinize gelsin:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder