13 Ocak 2015 Salı

YEŞİL SOĞAN İLE GELEN ŞİFA

Doğada yeşil renkli bitkilerin bol c vitaminine sahip olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Bunlardan bir tanesi bana göre en değerlisi de yeşil soğan. Seramızda kış soğuklarında yetiştirmeye başladığımız soğanlar kısa zamanda yeşillendi. Faydasını bilen için büyük bir avantaj olan soğan tarihte  büyük iskenderin orduları güçlendirsin diye tercih ettiği bir besin olmuştur. Sümerlerden beri yetiştirilen soğan eski insanların çizdiği resim karelerinde de yer almaktadır.

Üretimi oldukça kolay olan soğanı 20 cm derinlikte herhangi bir saksıda da yetiştirebilirsiniz. Biz üretimlerimizde kullandığımız kasalarla bu işlemi yaptık. Kasaya geçirgen bir malzeme olan torf ile doldurduk.  Cücüklerin sadece kafaları dışarda kalacak şekilde gövdelerini gömdük. Üzerini suladık.
Aşırı sulama çürümelere neden olabilir toprak hafif nemli kalacak şekilde sulamanız yeterli olacaktır.
Özellikle akşam yemeklerinde tercih edeceğiniz yemeğin yan malzemesi olarak ona lezzet katar. Faydası saymakla bitmeyecek olan soğanı eski insanlar gibi yemekte çiğ tüketmek en faydalı olandır.
Öyle yiyemeyenler özellikle salatalarında mutlaka kullansınlar. Sübyeli pilava da çok yakıştığını deneyerek görmüş biri olarak tavsiye ederim.

Peyzaj mimarı olarak doğayla iç içe yaşayan ben sağlığıma o derece önem vermekteyim. Tavsiye ettiğim bitkiler kullanımlarında faydasını mutlaka göreceğiniz bitkilerdir.

Diyet yapan bayanlar için soğanın küçük çocuklara iştahları açılsın diye yedirildiğini de belirtmeliyim.

www.ozgunpeyzaj.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder