8 Ağustos 2015 Cumartesi

ÖZGÜN PEYZAJ SEBZE BAHÇESİ YAPIMI

Artık insanların özellikle bayanların en büyük uğraşları arasında doğal beslenmek bulunmaktadır. Doğal sebze ile beslenen bizler hem daha sağlıklı hemde formda olmaktayız. Ama pazardan aldıkları gıdalara güvenmeyenlerin sayısı günden  güne artmakta. Ve bu doğrultuda bahçelerinde hobi amaçlı başlamak istedikleri sebze yetiştirme işini geliştiren bir kitle ortaya çıkmaktadır.

Biz Nisan ayının başında bir müşterimiz için sebze bahçesi yaptık. Büyük çapta  hazırladığımız bahçenin damlama sulama sistemini oluşturduk. Sebzelerin dikimi arık dediğimiz çukurlar açılarak yapılmakta bu bitkilerde hem bir düzenin olmasını sağlarken hemde su kaybını engellemektedir. Yapılacak alana keçi gübresi serilmesi sebzelerin daha hızlı büyümelerini ve verimli olmalarını sağlar. Zemini , sulamayı ve gübremizi  hazırladıktan sonra , bahçemize dikeceğimiz fidelerimizi temin ettik. Temin edilen sebzeler biber, patlıcan, domates, salatalık, acur, çilek, kavun, mısır, bamya,kabak ,bal kabağı olarak seçildi ve dikimlere başlandı.

Hepsi bahçeye çok yakıştı. Sonraki aşamamız fidelerimizi kuşlar ve hayvanlardan korumak oldu. Bunu siz öncede yapabilirsiniz. Biz biraz geç kaldık:) Balıkçıların kullandıkları ağ ile alanın üst kısmını örttük. Kenarlarda koruyucu çitimiz zaten bulunmaktaydı. İşimiz burada sonlanmış oldu. Bize düşen sadece beklemekti. Sonuçta gördüğümüz manzara muhteşemdi. Paylaşmak istedim.





www.ozgunpeyzaj.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder